Project Office

Totaalprojecten

Kempenklok - Rijkevorsel

Om zijn verdere groei te bestendigen koos het huis-aan-huis bladverdeler Kempenklok uit Beerse er voor om zijn intrek te nemen in een nieuw gebouw te Rijkevorsel.  In de nieuw opgetrokken KMO units aan de Merksplassesteenweg, besloot Kempenklok om haar intrek te nemen in het mooie hoekpand.

Door de bouwheer Frank Wilryckx werden de units 'casco' verkocht.  Kempenklok vertrouwde de volledige inrichting toe aan Burovorm+ (project-office).

In het gebouw werden brandcompartimenteringen opgetrokken in metselwerk.  Aan de binnenzijde werden de nodige gyprocwerken uitgevoerd en glaswanden geplaatst.  Naast het sanitair werden ook de stroom en data-voorzieningen aangebracht.  Voor de verwarming koos Kempenklok om airco-units te plaatsen met een warmtepomp zodat deze in de winter ook voor de verwarming van het gebouw kunnen zorgen.

Om het geheel af te werken zorgde de schilder voor een kleurrijke invulling volgens de wens van de klant.

Omdat een weekblad uitbrengen toch iedere keer weer gepaard gaat met een piekdag waarop nog de laatste advertenties afgesloten worden en de finale lay-out wordt voorbereid, is in de ruimte een glaswand voorzien om het geluid een stuk te compartimenteren.  Het helder glas biedt de mogelijkheid om eventueel nog een extra folie aan te brengen indien men ook visueel de ruimtes van elkaar wil scheiden.
Om de kabels vanuit de vloerdozen tot onder het bureelblad te brengen, zijn er verticale kabelslurfen voorzien.  Op deze foto zie je ook dat er in het bridge meubel een open compartiment voorzien is waar iedere medewerker een aantal zaken kan opbergen om zijn dagelijkse taak vlot te kunnen uitvoeren.
In de inkomhal werd gekozen voor een mooie aluminium designtrap van AVC.  De balustrade van de trap werd eveneens doorgetrokken op de bordes op de eerste verdieping.  In het interieur is gekozen om een aantal constructie-elementen van het gebouw zichtbaar te laten, zodat het industrieel karakter blijft.
De vide in de inkomhal zorgt voor een ruime indruk wanneer de bezoeker het gebouw binnenkomt.  Tevens geeft het ook een extra lichtinval in de vergaderzaal op de eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping met de balustrade van de trap die hier eveneens verder getrokken is.
Gelet op alle harde materialen in de ruimte : glas, natuurstenen vloer en gyproc, werd voor het plafond gekozen voor een Rockfon systeem.  Naast de gemakkelijke toegang tot de technieken die in het plafond zitten (elecriciteit, databekabeling, airco, waterleidingen, afvoeren, ... ) zorgt een Rockfon tegel ook voor een stuk akoestische demping van het geluid.  Door het verminderen van het gereflecteerde geluid ervaren we deze als gezelliger ten opzichte van een 'harde' ruimte.
Het zicht op de overloop met de balustrade van de trap die op de overloop is doorgetrokken.
In de vergaderzaal staat een tafel met een wit Suc6 onderstel in vierkant buisprofiel.  Het laminaat blad in Champagne Eik sluit aan bij het bruine leder van de vergaderstoelen.  Als accent heeft de muur een groene kleur meegekregen.

Vanop de trap krijg je een transparant zicht in de vergaderzaal.
Voor de medewerkers die een printer ter beschikking hebben, is het Bridge Concept aangepast zodat in het open vak een groter toestel kan voorzien worden.  Voor de verantwoordelijke van het secretariaat is daar zelf nog een uittrekbaar legbord in geplaatst zodat de frankeermachine gemakkelijk uit de kast kan geschoven worden om te gebruiken.
Het directiekantoor kreeg een lage kastenwand in het decor Champagne Eik. Het maatwerkbureel is een liggende L in laminaat die rust op een side-desk die eveneens op maat is uitgevoerd.
Om de standaard roldeurkasten te integreren in de ruimte, zijn deze voorzien van een topblad. Dit topblad is gemaakt uit 1 geheel zodat er geen naden zijn en de kasten als 1 blok in de ruimte staan als afscheiding.
Dit topblad is eveneens in hetzelfde decor als het Bridge Concept : Champagne Eik.
Een overzicht van het landschapskantoor op het gelijkvloers.
Naast het standaard ontwerp voor 2 werkplekken, kan het Bridge Concept ook uitgevoerd worden voor 1 werkplek.
Maatwerk Bridge concept van PROJECT-Office.  Dit meubel zorgt ervoor dat medewerkers toch de nodige privacy hebben zonder dat ze elkaar in de ruimte uit het oog verliezen.  Het Bridge concept laat toe om het per project aan te passen in functie van de beschikbare ruimte of de gewenste functionaliteit.  Hier is het uitgevoerd in decor Champagne Eik.

Achteraan staat een maatwerk wandkast.  Met een inhoud van 6 kaften hoog (6 OH), is ze uitgevuld van muur tot muur.  In deze kast is ook de staalstructuur van het gebouw optimaal weggewerkt.

 

Deze totale kantoorinrichting is gestart vanaf het optrekken van de ruwbouw tot het resultaat dat u op de foto's ziet.

Post uw comment

Feedback

Op deze pagina zijn nog geen comments gepost